Cara Pikeun Nganalisis Prestasi SEO Anjeun Sareng Semalt


Daptar eusi

Saban dinten seueur pamilik situs wéb, webmaster, analis, sareng agén pamasaran digital anu ngawangun wéb pikeun ningkatkeun peringkat tina situs wéb sorangan atanapi klien dina hasil pamilarian Google.

Sagala usahana maranéhna berkisar dina hiji istilah, SEO . Ngidentipikasi sareng ngalaksanakeun kabutuhan SEO ngabantosan aranjeunna ningkatkeun posisi hiji situs wéb di SERPs (Search Engine Result Pages).

Aya alat-alat anu aya pikeun nganalisa kinerja SEO tina situs wéb, tapi mendakan anu leres mangrupikeun kéngingkeun kalah satengah perang rangking.

Tulisan ieu masihan anjeun pamahaman analisis kinerja SEO sareng kumaha sumber anu dipercaya, Semalt, tiasa ngabantosan anjeun ngahontal tujuan SEO anjeun.

Upami anjeun teu tiasa ngantosan nyandak kauntungan tina situs web analytics alat Semalt, klik di dieu sareng nikmati. Anjeun ogé tiasa neraskeun maca tulisan sareng diajar ngeunaan cara pikeun nganalisis prestasi SEO sareng Semalt.

Naon Analisis Performance SEO?

Analisis kinerja SEO mangrupikeun ujian ati-ati situs ngeunaan rupa-rupa parameter anu aya hubunganana SEO. Éta kalebet auditan situs wéb sareng ngaidentipikasi pangabutuh optimalisasi kanggo réngking anu langkung luhur dina SERPs.

Analisis kinerja SEO ngabantosan anjeun milarian naha strategi SEO anjeun dina jalur sareng anu mana masalah, mangaruhan kana peringkat situs anjeun, anjeun kedah alamat.

Pentingna Analisis Kinerja SEO

Wawasan anu disayogikeun ku analisis kinerja SEO pamustunganana ngabantosan anjeun kalayan ieu:
Kalayan analisis ieu, anjeun ngadamel kaputusan panginten sareng strategis. Waktu sareng artos anu diperyogikeun pikeun ningkatkeun pangkat situs anjeun ogé turun sacara signifikan.

Upami henteuna analisis prestasi SEO jero, nyandak kaputusan anu dimaklumkeun pikeun ningkatkeun pangkat situs dina hasil pamilarian Google ampir teu mungkin.

Pentingna pikeun Performance SEO

Perkembangan anu panganyarna pikeun algoritma Google museurkeun kana situs anu masihan ganjaran anu relevan ngalangkungan kontén, sareng henteu ngan ukur trik téknis pikeun pangkat langkung luhur.

Aya seueur dasar SEO anu mantuan dina nganalisa sareng ngaoptimalkeun situs web. Sababaraha hal penting nyaéta:
Hayu urang ngartos masing-masing:

  • Crawlability Téknis

Unggal situs wéb kedah nyayogikeun inpormasi téknis ka para pamayang wéb supados tiasa ngartos, mendeteksi, sareng daptar dina hasil pamilarian. Teknologis ieu boh aktip atanapi pasif, gumantung kana tindakan pamilik situs wéb.

Kaahlian téknis aktip mangrupikeun inisiatif anu dicandak pikeun nginpokeun mesin pencari ngeunaan parobahan dina hiji situs. Hiji conto ngeunaan pendekatan ieu nyaéta nyambungkeun wéb anjeun ka alat wéb mesin pencari pikeun ngawaskeun kinerja SEOna.

Teknisi pasif anu diwangun ku inisiatif anu dicandak pikeun méré mesin pencari inpormasi anu dipikabutuh pikeun indéks dina hiji situs. Conto pendekatan pasif nyaéta nyayogikeun file XML ka mesin pencari supados langkung saé ngartos kontén anu kedah diperyogikeun.

Upami halaman wéb anjeun kirang SEO, sadaya usaha anu anjeun pasangkeun dina nyiptakeun sareng ngahasilkeun kontén anu pikaresepeun janten mesin pencari pikeun ngindeks situs anjeun.

  • Relevansi Kecap

Kecap konci mangrupikeun kecap atanapi frasa anu dianggo pikeun milarian produk, jasa, atanapi inpormasi ngalangkungan mesin pencari. Publikasi eusi sareng pamilik wéb ngaidentipikasi kecap konci anu paling dianggo pikeun milarian produk atanapi jasa, sareng janten, nyiptakeun kontén anu aya.

Nalika anjeun mendakan kecap konci anu paling relevan pikeun kurban anjeun, janten gampang pikeun nyiptakeun kontén nganggo aranjeunna. Salaku hasilna, wéb anjeun bakal narik lalulintas langkung seueur.

Catet yén anjeun teu kedah nyalahgunakeun, nyalahgunakeun, atanapi nyiksa kecap konci kusabab éta kajadian, mesin pencari henteu tiasa seueur waktos-waktos ngahukum situs wéb.

  • Coding Eusi

Halaman wéb komunikasi nganggo halaman wéb, sareng halaman wéb ieu kedah aya fokus kana coding kontén (tuturkeun sababaraha pedoman sareng aturan khusus ngeunaan konten) pikeun maksimalkeun jangkauan sareng mesin pencari situs wéb.

Coding Eusi kalebet struktur halaman wéb ditangtoskeun. Éta kedah ngajelaskeun tatanan eusi dina halaman wéb pikeun mesin pencari. Pastikeun judul halaman wéb, judulna sareng subheadings (H1, H2, H3, H4), kutipna, sareng hal-hal anu sanés disegel ku gampang ku mesin pencari.

Anjeun ogé kedah nganggo kecap konci anu pas sareng jaga kapadetanna leres dina halaman wéb anjeun. Ngurus pedoman density keyword pikeun video sareng gambar ogé.
Dinten, backlink penting sabab pangaruh pangaruh halaman wéb dina mesin pencari. Backlink mangrupikeun halaman wéb anu nyambungkeun deui ka halaman wéb.

Ngartos game backlink mangrupikeun rada trampil. Aya dua hal anu kedah diartos:
  1. Sadaya situs anu saestuna dina Google dipasihkeun Kaca Halaman dumasar kana jumlah situs anu dihubungkeun sareng aranjeunna.
  2. Backlink nu datang tina hiji halaman tunggal kalayan halaman tinggi bakal ngagaduhan langkung beurat dibandingkeun tina backlink tina ratusan situs sareng halaman anu rendah.
Upami halaman wéb anjeun nampi backlink tina situs wéb anu halamanna luhur, Search engine ngamimitian tempo halaman web anjeun salaku sumber kritis, sahingga, pangkat langkung luhur.
Platform Media Sosial cekap efektif dina perkawis konten. Ngabagi artikel atanapi file média dina platform média sosial sapertos Facebook, Twitter, LinkedIn, sareng anu sanésna nyiptakeun backlink PageRank anu luhur ka situs wéb.

Saperti ampir unggal kontén dibagikeun dina média sosial ku saha waé, sababaraha urang nyangka langkung seueur ngabagi ningkatkeun situs wéb. Sumur, éta henteu 100 persen leres.

Pikeun mesin pencari, sapotong eusi penting upami éta ngagaduhan langkung saham sareng papanggihan anu langkung luhur. Éta kalebet jumlah anu dipikaresep, koméntar, sareng komentar ulang atanapi saham ulang.

Upami ieu kajantenan nganggo situs wéb anjeun, mesin pencari bakal sadar yén eusi dina éta berharga sareng parantos ngahargaan apresiasi ngalangkungan lampah. Janten, aranjeunna bakal pangkat langkung luhur sacara alami.

  • Pangalaman Panganggo

Mesin pencari, sapertos Google, pangkat situs web sanés ngan ukur kusabab parawatan téknis, kecap konci, kontén, sareng média sosial tapi ogé kusabab pangalaman nyata pangguna ku eusi halaman wéb.
Pangalaman pangguna nyakup desain halaman wéb sareng panempatan eusi dina éta. Salian Chairil Anwar anu sanés, Google ogé nganggap panempatan telepon kana unsur-unsur tindakan dina halaman wéb.

Google ngahargaan upami unsur sapertos pariwara atanapi ngalanggan tombol atanapi tombol mésér tiasa diaksés tanpa ngagulung halaman ka handap. Leres, éta kauntungan tina situs wéb.

Éta henteu hartosna nyalahgunakeun bagian ieu (luhureun lipatan). Salaku conto, Google ngahukum nalika aya mendakan yén halaman wéb anjeun ngagaduhan langkung seueur iklan di luhur lipatan.

  • Frekuensi Publishing Eusi

Hiji halaman wéb kedah ngagaduhan kontéks pikeun tiasa saestuna sareng rengking dina mesin pencari. Upami aya seueur halaman eusi dina situs wéb, mesin pencari langkung seueur tumbu pikeun referensi.

Éta mangrupikeun alesan popularitas sareng kasuksésan situs berita. Aranjeunna rutin nyebarkeun loba eusi anu, waktosna, ningkatkeun henteu ngan jumlah kaca saestuna tapi ogé lalulintas.

Aya ogé blog khusus anu rutin ngirim tulisan tulisan anu gaduh konci sareng téma anu sami. Pangaturan ieu nyarioskeun ka Google yén blog khusus ieu mangrupikeun. Janten, eta pangkat aranjeunna langkung luhur.

Sadaya ieu hartosna frekuensi medarkeun kontén mangrupikeun faktor ranking penting. Upami anjeun rutin ngirim tulisan anu énggal, dioptimalkeun, sareng relevan dina wéb anjeun, mesin pencari bakal niténannana sareng ningkatkeun peringkatna.

Nganalisis Kinerja SEO sareng Semalt

Ngurus sagala unsur penting SEO henteu gampang kanggo hiji jalma. Éta sababna aya perusahaan pamasaran digital, sapertos Semalt, gaduh ahli pikeun nanganan unsur SEO anu béda.

Di perusahaan sapertos Semalt , sababaraha ahli ngadamel curation eusi, sababaraha nangani téknisitas, sababaraha fokus kana backlink, sareng teras siga kitu. Usaha koléktif para ahli ieu nyababkeun ningkatkeun kinerja SEO tina situs wéb.

Semalt nawiskeun jasa tingkat web wéb anu salajengna:
Semalt ngabantuan sadayana KPIs (Petunjuk Performance Utama) pikeun kasuksésan SEO. Sababaraha di antarana nyaéta:

Kumaha Website Website Berpungsi?

Mimiti, anjeun kedah ngadaptar sareng Semalt sareng ngamimitian prosésna pikeun meunangkeun data analitis. Nalika prosés réngsé, anjeun bakal nampi laporan detil anu ngandung:
Anjeun ogé tiasa ngarobih laporan lengkep ieu kana CSV ogé format PDF sareng undeuran éta dina komputer. Semalt ogé ngamungkinkeun ngirimkeun laporan analytics ieu.

Kumaha ngamimitian?

Ngamimitian ku analisa situs web gampang sareng gratis. Anjeun kedah ngetik domain situs na, sareng dina sababaraha menit atanapi dua, anjeun bakal neuleuman ngeunaan faktor-faktor anu nyegah situs web anjeun tina pangkat anu langkung luhur dina hasil pamilarian.

Pikeun nambihan situs anjeun ka 'PRO analisa' gratis, anjeun tiasa klik di dieu teras gulung ka handap. Nalika anjeun mendakan, lebetkeun nami halaman wéb anjeun teras klik dina tombol 'Start Now'.

Garis Bottom

Nganalisa pagelaran SEO penting pisan pikeun ningkatkeun pangkat halaman wéb dina mesin pencari. Éta ngabantosan anjeun ngaidentipikasi faktor anu tanggung jawab pikeun ngarobih halaman wéb anjeun.

Analisis nyaéta léngkah munggaran pikeun ningkatkeun kamampuan SEO tina hiji halaman. Éta nginpokeun ka anjeun ngeunaan faktor-faktor anu peryogi perbaikan, sahingga damel sareng maranehna.

Nanging, cara anu pangsaéna nyaéta nyewa jasa agénsi pamasaran digital, sapertos Semalt. Kalayan Semalt, anjeun tiasa reureuhan dina dipan anjeun sareng nonton situs web anjeun janten luar biasa kasohor.